Магазин Дани

Туризам

Зимски фестивал традиција у суботу на Палићу

Бојан Николић | 28. новембар 2017. | 15:31 | Туризам

Зимски фестивал традиција у суботу на Палићу

Традиционални „Зимски фестивал традиција“ одржаће се у суботу на платоу испред Мале гостионе на Палићу. Организатори су за све посетиоце припремили богату изложбу домаћих производа који ће се продавати по приступачним ценама, а програм ће употпунити такмичење у печењу чварака.

Организатори манифестације за циљ имају очување локалне традиције као и промоцију домаћих производа. Идеја је настала пре једну деценију, када је започета акција стварања базе података локалних произвођача како би им било омогућено да своје производе поред редовног тржиšта, понуде и на јавним догађајима.

„Сви посетиоци имаће прилику да купују традиционалне производе из наšих сеоских кућа, ручно рађење од локалних сировина. Дакле ми желимо да оживимо све те производе и да их прилагодимо наšим условима живота.“ изјавила је Чила Абрахам, организациони одбор манифестације

Зимски фестивал традиције почиње у суботу у 9 часова, када ће учесници отворити своје тезге са домаћим производима. Посетиоци ће моћи да бирају између прехрамбрених производа, пића али и рукотворина. Манифестацију ће обележити šесто по реду такмичење у печењу чварака за коју је тренутно пријављено преко 20 екипа а пријаве трају до петка на број телефона 069/754-043. Котизација по екипи износи 2000 динара за šта се добија 10кг сланине за прављење чварака, а по потреби биће обезбеђене и додатне количине сланине по приступачној цени. За победнике у такмичењу организатори су наменили боравак у Сокобањи а обезбеђене су и вредне награде за другопласирану и трећепласирану екипу.

Остале вести из ове категорије