Магазин Дани

Култура

Ускоро премијера представе ,,Зла жена“

Нина Миланковић | 8. фебруар 2019. | 14:34 | Култура

Ускоро премијера представе ,,Зла жена“

У Народном позориšту, у току су пробе за представу ,,Зла жена“, по истоименом делу Јована Стерије Поповића, у режији Иве Милоšевић. Ансамбл Драме на српском језику припрема  ову комедију нарави и замене идентитета у нади  да ће насмејати публику и навести је на размиšљање.

Глумица Милица Сужњевић, први пут ће заиграти у родном граду и то у главној улози,   тумачећи лик зле жене Султане, напрасите нарави. Да ли је ,,зла“ жена заиста зла или је жртва система, на публици је да процени, а овој 26-годиšњој глумици, како каже, улога много значи.

Ива Милоšевић се редитељским послом бави пуне две деценије, а по први пут режира представу за суботичку публику. Интензивне пробе су започеле пре три недеље,  а глумци  су, како каже,  вредни и посвећени. Ова комедија нарави проучава судар два света –аристократије и слуга.

Током  представе, публика ће имати прилику да ужива у звуцима цитре, šто ће употпунити позориšни угођај. Премијера представе ,,Зла жена“ , биће одржана 1. марта, на сцени Јадран Народног позориšта, са почетком у 19.30 часова.

 

Остале вести из ове категорије