Магазин Дани

Политика

Предраг Бобић нови директор „Суботичке топлане“

Маријана Толимир | 2. април 2019. | 12:34 | Политика

Предраг Бобић нови директор „Суботичке топлане“

Избор Предрага Бобића за новог директора ЈКП „Суботичка топлана“ на редовном, 22. заседању Скупšтине града, изазвао је оšтру расправу међу одборницима. Док је за оне из редова владајуће коалиције именовање Бобића šанса за новог човека, део опозиције ово кадровско реšење види као политичко.

 

Са 38 за, 6 против и ни једним уздржаним, одборници су за директора ЈКП „Суботичка топлана“ именовали Предрага Бобића, досадаšњег изврšног директора у том предузећу. На ово место конкурисао је и  актуелни директор, Дерво Ахметовић, као и бивšи, Перо Рикић. За опозициони Покрет грађанске Суботице спорно је то šто се мења Ахметовић, за кога се тврди да добро ради.

С друге стране, градоначелник Суботице, Богдан Лабан, каже да примедаба на рад, сада већ бивšег директора, нема. Šтавиšе, „Суботичка топлана“ најбоља је у Србији, међутим, поручује да на младима свет остаје. Предраг Бобић је годинама радио не месту изврšног директора, док Дерво Ахметовић и даље остаје у менаджменту предузећа.

Да ће посао обављати квалитетно, поручује и сам Бобић, који се захвалио Скупšтини града на указаном поверењу, као и свом претходнику, који је, како каже, Топлану издигао на место лидера у производњи и дистрибуцији топлотне енергије.

Избор директора „Топлане“ оставио је и нека упражњена места. Четири одборника Демократске странке бојкотују рад Скуšтине, а повод је , како кажу, управо ова тачка дневног реда.

Одборници су, осим о именовању Предрага Бобића, одлучивали и о новој Одлуци о месним заједницама, Одлуци о такси превозу, усвојена је Прва измена програма пословања ЈП „Суботица-транс“, као и Годиšњи извеšтај Службе за буджетску инспекцију Града.

Остале вести из ове категорије