Магазин Дани

Друштво

Нова правила за таксисте

Маријана Толимир | 8. април 2019. | 10:11 | Друштво

Нова правила за таксисте

Мања возила са петоро врата, као и она без фабрички уграђене климе за две године неће моћи да обављају такси превоз у Суботици – то су главне новине које доноси Одлука о такси превозу, а које тражи и сам Закон о превозу путника у друмском саобраћају. Осим тога, пооšтрени су и услови за све оне који желе да буду таксисти.

За све оне Суботичане који користе такси превоз наинтересантније су две измене – за две године на улицама Суботице виšе их неће превозити мањи аутомобили, као ни они који немају климатизацију. То су услови који ће морати да испуне сви таксисти који саобраћају у граду.

Међутим, нова Одлука о такси превозу не доноси само измене у погледу величине аутомобила, већ и како ће се убудуће добијати такси одобрење, а то ће бити знатно теже. Ипак, ово правило неће важити за таксисте који одобрење већ  имају.

Град јоš треба да донесе посебан правни акт којим ће се регулисати максималан број таксиста – а то је између 370 и 380. С обзиром на то да их је тренутно око 350, неће ни бити много простора за нове, на које ће се пооšтрени критеријуми односити. Из Савеза такси удружења Града наводе да немају прмедаба на недавно усвојену Одлуку, али да управо на допунске акте чекају, како би видели и реализацију нових правила у пракси.

Остале вести из ове категорије