Магазин Дани

Друштво

„Тихи“ šтрајк и у Зоо- врту?

Маријана Толимир | 9. април 2019. | 12:52 | Друштво

„Тихи“ штрајк и у Зоо- врту?

Након повећног броја возача градског превоза на боловању, као и возача хитне помоћи, чини се да су и запослени у Зоолоšком врту на Палићу ступили у „тихи“ šтрајк по истом моделу. Док сами радници о томе јавно не желе да говоре, директор ове установе тврди да такве информације, као ни захтеви запослених до њега нису стигли.

У Зоо-врту на први поглед уобичајено. Родитељи са децом у обиласку животиња. Ипак, запослених, тек по који, а о наводном šтрајку да говоре – не желе.

Ипак како незванично сазнајемо, тимаритељи су ти који су незадовољни зарадама, спрам обима и ризика посла који обављају. Зато их је већина – на боловању.

За то се сазнало из мејла  који је стигао на адресе суботичких медија, а који потписује мајка детета с посебним потребама. Како тврди, сина доводи у Зоо-врт сваке недеље на активности и упозната је са ситуацијом у којој се налазе запослени. Међутим, како наводи, данас је затекла другачију ситуацију.

„Када дођу деца онда седимо у радничкој канцеларији и сви заједно доручкујемо. То је баš лепо искуство, нарочито за мог сина који је иначе мало стидљив. Данас када сам отиšла као и сваке недеље затекла сам šтрајк свих запослених. Касно су отворили врт и нису пустили животиње и имају потпуно право да šтрајкују!“ стоји у мејлу.

Директор установе, Петар Савић, пак тврди, да је за незадовољство радника и „тихи“ šтрајк сазнао од -новинара.

Од укупно 30 запослених, десет је тимаритеља, каже директор. Троје је донело званичне потврде од лекара, док се јоš двоје јутрос јавило да је болесно.

О томе колика је зарада тимаритеља, чији је посао да хране и чисте животиње, није желео да говори. Поручује да је вољан да са запосленима разговара, уколико постоје неки захтеви, те да се онда ситуација може реšавати, у складу са законом.

Остале вести из ове категорије