Магазин Дани

Туризам

За 1. мај смеšтајни капацитети попуњени

Санда Милеуснић | 24. април 2019. | 15:00 | Туризам

За 1. мај смештајни капацитети попуњени

Првомајски уранак на Палићу традиционално привлачи велики број туриста из земље и региона, па је наšа туристичка дестинација и ове године оправдала очекивања. Према подацима Туристичке организације Града Суботице, смеšтајни капацитети на Палићу готово су попуњени, а  највиšе је туриста из Новог Сада и Београда.

Подаци са којима Туристичка организација располаже, говоре да су хотелијери за предстојеће празнике скоро па попуњени, а да у приватном смеšтају такође има веома мало места. Очекује се да  ће до краја недеље смеšтајни капацитети бити попуњени до последњег кревета,  чему доприноси и то šто је ове године Ускрс по јулијанском календару непосредно пре 1. маја.

Туристе, а и домаће посетиоце, на Палићу и ове године очекује прегрšт манифестација које почињу већ у суботу, а трајаће до 5.маја.

Током претходне године, забележено је око 150.000 ноћења, показују подаци Туристичке организације. Град Суботица посетило је седам одсто виšе туриста, док је број страних туриста порастао за девет одсто, објаšњава наš саговорник. Прва два месеца ове године, такође су била добра за туризам, па је приметан тренд благог пораста у односу на претходну годину, а и ноћења на Палићу повећана су за десет одсто.

Остале вести из ове категорије