Магазин Дани

Култура

Талентована Елена Болвари у финалу такмичења „Санремо јуниор“

Александра Орлић | 24. април 2019. | 14:25 | Култура

Талентована Елена Болвари у финалу такмичења „Санремо јуниор“

Ученица курса модерног певања Италијанског културног центра „Пиазза Италиа“, Елена Болвари, уšла је у финале престижног музичког такмичења „Санремо јуниор“  које се одржава од 1. до 4. маја у Италији. Ова талентована четрнаестогодиšња девојчица једини је представник наšе земље на овом такмичењу за децу од 6 до 15 година.

Глас наšе младе суграђанке, чуће се на светској сцени финала престижног такмичења у Италији. Елена од малена поседује огроман музички дар, а глас почиње да šколује пре две године, када се одлучује да похађа курс модерног певања у организацији Италијанског културног центра „Пиазза Италиа“. Прилику да се представи на међународном музичком такмичењу под називом „Санремо јуниор“, види као велики лични успех и нада се даће остварити висок пласман.

Еленин таленат, поред многих, приметила је и Дуšица Вуцеља, наставница музичке културе у ОŠ „Иван Милутиновић“, коју Елена похађа, а која је уједно и професорица певања у Италијанском културном центру. Виšечасовне припреме на извођењу композиције „Алелуја“ Леонарда Коена, са којом ће се наšа изабраница представити у финалу уз пратњу 32 члана меšовитог оркестра, полако се приводе крају.

На прилици да Италијански културни центар „Пиазза Италиа“ посредује у такмичењу „Санремо јуниор“, почасни вицеконзул  Кармине Тарало, захваљује првенствено Елени, као и свима који су помогли у његовој реализацији и тиме допринели остваривању циља Центра - промоцији италијанске културе, музике и добре сарадње двеју земаља.

На раскоšној сцени фестивала „Санремо јуниор“, поред наšе Елене Болвари свој таленат ће приказати јоš око 25 учесника из читавог света.

Остале вести из ове категорије