Магазин Дани

Друштво

До бољег положаја радника – само организовано

Маријана Толимир | 3. мај 2019. | 10:09 | Друштво

До бољег положаја радника – само организовано

Да Први мај  није само излет у природи, већ датум који се обележава у знак сећања на демонстрације радника који су захтевали боље услове рада и осмочасовно радно време, подсетили су југоносталгичари из УГ „Солидарност“ и Центра Тито својеврсним перформансом у центру града. Они су поручили да се једино организовано радници могу изборити за њихова права и бољи положај на тржиšту рада.

Одјекивало је центром Суботице Првог маја с поруком - да се не заборави виšевековна борба за радничка права. Положај радника је данас веома тежак, у глас кажу грађани окупљени у Удружењу „Солидарност“ и Центар Тито, и подвлаче – једино организовани можемо неšто постићи у борби за радничка права. А права су додају, и те како угрожена.

На перформанс суботичких југоносталгичара наиšла је и Дорис Фарић из Словеније, који ју је, како је рекла, веома обрадовао, највиšе због тога šто је угледала југословенску заставу, која ју је подсетиле на добра стара времена.

Како би предузели даље кораке, грађани из два удружења организовали су и потписивање Беле књиге радничких неправди, у коју су могли да се упиšу сви који су имали проблема на радном месту.

Остале вести из ове категорије