Магазин Дани

Друштво

Прикључак на гас у пола цене

Маријана Толимир | 7. мај 2019. | 10:28 | Друштво

Прикључак на гас у пола цене

Сви који желе да се прикључе на гас по повлаšћеним ценама, моћи ће то да учине од средине следеће недеље, када почиње акција у ЈКП „Суботицагас“. За разлику од претходних година, потпуно бесплатних прикључака неће бити, али је повећан број оних који који ће моћи да добију прикључак у пола цене.

„Суботицагас“ будућим потроšачима понудиће укупно 300 прикључака – десет потпуно бесплатних за мале пословне потроšаче, а оно šто је новина у односу на раније године, јесте и пет за зграде. Новина је и то šто бесплатних за грађане виšе неће бити, већ ће се један део плаћати. Међутим, како објаšњавају у овом јавном предузећу, уместо 150 бесплатних, по повлаšћеној цени биће доступно чак 285.

Акција почиње 15. маја, грађани не треба лично да долазе лично у „Суботицагас“, већ да позову бесплатан број 0800 100 202 од 8 до 14 часова, како би заказали термин.

Како истичу надлежни, јоš једна грејна сезона је за близу 10.000 потроšача, протекла без застоја и проблема, мада како ово предузеће нема прекида у испоруци гаса, сви  којима је хладно, грејање могу да укључе и сада, у мају.  Цена није мењана од јуна 2016. године и кубик гаса коšта 33, 73  динара.

Остале вести из ове категорије