Магазин Дани

Друштво

Гимназијалци концертом помажу Данијели

Маријана Толимир | 10. мај 2019. | 11:24 | Друштво

Гимназијалци концертом помажу Данијели

Ученици Гимназије „Светозар Марковић“ прикључили су се акцији за помоћ наšој слепој суграђанки Данијели Пеић. Они су заједно са професорима организовали концерт, а сав приход ићи ће за куповину куће за Данијелу и њену мајку.

На репертоару се наšло по неšто за свачији укус– од етно музике до рокенрола. Гимназијалци су овај посебан концерт приредили како би помогли бивšој ученици Данијели, која се налази у теšкој животној ситуацији. Кажу да им је велико задовољство šто могу да учине добро дело и дају свој допринос у акцији „Дан за Данијелин сан“.

А Данијелин сан је да најзад живи у пристојној кући. Упркос томе šто је остала слепа, ова храбра девојка је успеšно заврšила Гимназију, и како каже, веома је дирнула акција коју су за њу организовали неки нови гимназијалци, као и њени бивšи професори.

Идеја да се помогно бивšој ученици родила се пре месец дана, каже професорка Гордана Будановић, и да додаје да осим жеље да Данијела добије дом, намера је и да се код ђака развије свест о томе да потребно помоћи оном ко се нађе у невољи.

Ученици, професори, као и сви који су посетили концерт, могли су да дају добовољан прилог за Данијелу.

Остале вести из ове категорије