Магазин Дани

Друштво

Херцеговци помогли Дејану да добије кров над главом

Маријана Толимир | 13. мај 2019. | 11:01 | Друштво

Херцеговци помогли Дејану да добије кров над главом

Дејан Зуровац, који је пре готово три деценије избегао из Мостара, коначно ће након година проведених у подстанарству  добити свој кров над главом, и то захваљујући Завичајном удружењу „Херцеговина“. Бројним донацијама, šто у новцу, šто у материјалу, Херцеговци су за веома кратко време успели да троšну кућу доведу у завидно стање.

Дејан емоције није могао да сакрије. Након 27 година избеглиšтва и живота по туђим становима, коначно ће се уселити у свој дом. Живот га је каже, носио свуда, али је реšио да се скраси у Суботици. Ипак, у домаћинству само он привређује, а уз то је теšко болестан. Упркос животним недаћама, Дејан  није клонуо духом и у будућност гледа с великим оптимизмом, а данас је за њега највећи дан, јер очекује рођење сина првенца.

Кућу је добио од Града, уз подрšку Комесаријата за избгелице, међутим, како није имао новца за адаптацију, обратио се Завичајном удружењу „Херцеговина“ за помоћ, чији је и члан. Заједнички, уз помоћ бројних пријатеља, кућа је за само два месеца потпуно реконструисана, а из Удружења се надају за ће за јоš толико бити и усељива.

Осим адаптације куће Дејану Зуровцу, Удружење „Херцеговина“ и раније је било део хуманитарних акција , али је ова, како истичу, била највећи изазов. Планирају да помогну и Данијели Пејић, која такође чека свој дом.

Остале вести из ове категорије