Магазин Дани

Култура

Ноћ музеја у Суботици на преко 20 локација

Маријана Толимир | 16. мај 2019. | 11:59 | Култура

Ноћ музеја у Суботици на преко 20 локација

Šиром света у 120 градова у суботу, 18. маја, одржаће се Ноћ музеја, а међу њима ће се и ове година наћи Суботица. За посетиоце је припремљен разноврстан програм који ће трајати све до један сат ујутру.

Од 17 сати па све до 1 после поноћи врата културних установа биће отворена, а улаз бесплатан. У јоš једној Ноћи музеја Суботичане очекује богат и несвакидаšњи програм: бројне Изложбе, радионице, концерти, представе под слоганом и окосницом „Слобода уметничког изражавања“.

Сваке године број учесника је све већи: тако ће се овогодиšња Ноћ музеја одржати на преко 20 локација у граду и на Палићу. Значај ове културне манифестације која се одржава šиром Србије и света, јесте да се грађани мало виšе баве културом, поручују из локалне самоуправе.

У Градском музеју Ноћ почиње и заврšава се раније –од 16 саqти до поноћи. Посетиоци ће моћи да погледају сталне и гостујуће изложбе, а биће оргханизоване и радионице за децу, као два концерта.

Палић је први пут у манифестацији учествовао проšле године, и с обзиром на то да је владало велико интересовање, започету традицију наставља и ове године, догађајима на неколико локација.

Уколико време дозволи, и ове године од 21 до поноћи на згради Народног позориšта одржаће се пројекција фотографија „Споменици као победници“, а манифестацији „Ноћ музеја“ прикључили су се и суботички ђаци – у Политехчкој šколи концертом, у Музичкој изложба инструмената, а у Великој већници концертом првонаграђених ученика на трубачком такмичењу. Детаљан програм Ноћи музеја доступан је на станици ноцмузеја.рс/Градови/Суботица.

Остале вести из ове категорије