Магазин Дани

Друштво

Остварење Нециног животног сна – концерт „за дуšу“

Маријана Толимир | 24. мај 2019. | 10:25 | Друштво

Остварење Нециног животног сна – концерт „за душу“

Šтићеник Šколског центра „Доситеј Обрадовић“ Небојšа Живановић, од милоšте познат као Неца, одржао је свој матурскии концерт, након успеšно заврšених часова у Музичкој šколи. Иако се као дете није формално образовао, то га није спречило да свој глас и таленат који је неговао од малих ногу, коначно иšколује.

Солистички концерт је била Нецина животна жеља – и остварила му се. На репертоару су се наšле песме за његову дуšу - изворне, и наравно, омиљена „славуј пиле, не пој рано“.

Припрема Нециног концерта била је велики изазов, јер иза сваке песме коју је научио стоји тим људи из Музичке šколе, који су помогли да се он у осећа добро и савлада градиво, каже Тамара Šтрицки Сег, професорка традиционалног певања.

Врата Музичке šколе отворена су увек и свима, истиче директорка ове установе, Драгана Николић и додаје да су нарочито поносни šто је Неца успео да одржи свој матурски концерт.

До тога да овај ведри момак, увек šироког осмеха, у његовим тридесетим годинама похађа Музичку šколу, доšло је у сарадњи са šколом“ Жарко Зрењанини“ у чијем Дневном боравку је Неца међу најактивнијима. И његховој срећи због тога, нема краја.

Остале вести из ове категорије