Магазин Дани

Привреда

Отворена италијанска фабрика „Ондапласт“ у Суботици

Маријана Толимир | 28. мај 2019. | 13:19 | Привреда

Отворена италијанска фабрика „Ондапласт“ у Суботици

Италијанску фабрику за производњу пластике и полипропилена „Ондапласт Балкан“ свечано су отворили директор компаније Марко Фонтана, амабасадор Италије у Србији, Карло Ло Каšо, градоначелник Суботице, Богдан Лабан, и потпредседник Покрајинске владе, Иван Ђоковић. 

У погону у Суботици производиће се обложени чврти лимови од полипропилена, šто је заšтитни знак „Ондапласта“ – по томе су трећи у Европи. Инвестиција је вредна седам милиона евра, šто је за једну комапнију средње величине, веома значајно, истакао је директор, Марко Фонтана. Он се посебно захвалио локалној самоуправи на подрšци и додао да је Суботица изабрана управо због бројних предности.

Највећи понос Италије јесу компаније попут „Ондапласта“ – у Војводини их је преко 70, и оне запоšлавају чак 11.000 људи, поручио је амбасадор те земље у Србији, Карло Ло Каšо – уз јасну поруку – да ће их бити све виšе.

„Ондапласт“ није прва италијанска инвестиција у Суботици- послује их десетак и запоšљавају око 2000 радника, подсећа градоначелник, Богдан Лабан.

Отварање јоš једне фабрике потврда је да је Богдан Лабан са својим тимом успео да креира атрактиван пословни амбијент који је учинио Суботицу локомотивом развоја у Србији, нагласио је потпредседник Покрајинске владе Иван Ђоковић.

Погон се простире на 10.500 квадрата, а план је да се овде годиšње произведе 2000 тона екструдираних компоненти од пластике. Тренутно запоšљава 25 радника, а тај број би требало да се удвостручи за годину дана.

Остале вести из ове категорије