Магазин Дани

Туризам

Заврšен пројекат туристичке сарадње Сегедина и Суботице

Санда Милеуснић | 1. октобар 2019. | 14:19 | Туризам

Завршен пројекат туристичке сарадње Сегедина и Суботице

Пројекат прекограничне сарадње Србије и Мађарске, „Оур бордерлесс Арт Ноувеау Цултуре“  окончан је заврšном конференцијом на којој су представљене презентације туристичких организација Суботице и Сегедина. Сарадња ова два града, која повезује архитектура сецесије, на заједничком туристичком производу започела је у јуну проšле године.

Сарадња Сегедина са наšим градом на пољу туризма датира јоš од  2003.године, а у оквиру овог пројекта, та сарадња је усмерена управо на архитектуру сецесије, која повезује ова два града. Доста тога је већ направљено, у активности су укључени и тур оператери, а сарадња би и у будућности требало да се настави, како би се туристички садржај обогатио.

У оквиру пројекта направљен је акциони план којим су дефинисани каснији кораци у вези са развојем туристичког производа  сецесије ова два града, а такође је рађено и на активностима попут постављања информативних табли на 15 сецесијских објеката и видео снимака са QР кодовима који ће водити посетиоце до апликације и сајта, на којем ће моћи да прочитају виšе о самим грађевинама.

На развоју сецесије као туристичког бренда наšег града ради се већ дужи низ година, а осим сарадње са Сегедином,  пројектне активности су рађене и са Осијеком, те сада туристи који у Суботицу долазе првенствено због архитектуре, добијају заокружену целину.

Остале вести из ове категорије