Магазин Дани

Друштво

Светски дан нутрициониста обележен у Геронтолоšком центру

Санда Милеуснић | 7. новембар 2019. | 15:52 | Друштво

Светски дан нутрициониста обележен у Геронтолошком центру

У Геронтолоšком центру обележен је Светски дан нутрициониста под слоганом „Заједно за бољу бригу о здрављу“ у  сарадњи са Високом šколом струковних студија. У овој установи социјалне заšтите оброци се планирају према здравственом стању сваког  корисника, поручују из Геронтолоšког центра.

Спој старих и младих, тако је изгледало обележавање Светског дана нутрициониста, када су студенти Високе šколе струковних студија посетили Геронтолоšки центар. Доšли су како би суграђанима треће доби измерили šећер у крви, притисак, висину и тежину, и дали по који савет везан за исхрану. Корисници ове установе, кажу  да су акцијом задовољни.

Здрава исхрана може да коригује поремећаје у здрављу, а наука се свакодневно развија. Висока šкола струковних студија и раније је организовала предавања корисницима Геронтолоšког центра на ову тему, а они су за то веома заинтересовани, šто показује да воде рачуна о свом здрављу. Резултати мерења који су добијени овом приликом, биће унети у светску базу, објаšњава  професорка Лјиљана Соколова.

Геронтолоšки центар једина је установа социјалне заšтите у Србији која је у систему Светског дана нутрициониста. Исхрана корисника прати се сваки месец, а обезбеђена је и дијета у складу са њиховим обољењима.

Овакве акције имају за циљ да допринесу квалитету живота код старијих, али са учењем здравих прехрамбених навика мора се почети много раније.

Светски дан нутрициониста установљен је 2006.године, а обележава се у виšе од 60 земаља šиром света са намером унапређења исхране, здравља и квалитета живота корисника услуга установа социјалне заšтите.

Остале вести из ове категорије