Магазин Дани

Друштво

Спортисти се дружили са децом са аутизмом

Санда Милеуснић | 2. децембар 2019. | 12:02 | Друштво

Спортисти се дружили са децом са аутизмом

У сарадњи са Спортских савезом града Суботице и Спортским савезом Србије, организовано је дружење суботичких спортиста са децом са аутизмом и сметњама у развоју.

Фудбалерке и одбојкаšице, коšаркаšи и рукометаšи, тенисери и пливачи, пењачи и рвачи, представници скоро свих спортова заступљених у наšем граду, одвојили су време од својих тренинга и дружили  се на куглању са децом са аутизмом и сметњама у развоју. Како је било провести време са наšим најбољим спортистима, рекла нам је Тереза Торма.

Бављење спортом деци са аутизмом може много да пружи, а највиšе пријатељство. На тренингу фудбалерки „Спартака“, они су увек добродоšли.

Сузана Скендеровић је мајка дечака са аутизмом и покретач организације Аутизам Суботица. Ово је почетак одличне сарадње, јер се кроз укључивање у спортске активности šири инклузија, а на терену се види да су у ствари сви исти, истакла је она.

Циљ овакве акције је да се šто виšе деце са аутизмом укључи у спорт, а клубови би у будућности требало виšе да  помажу овој деци, која би могла да долазе код њих на тренинге, поручио је Давор Šтефанек, председник Спортског савеза Србије.

Акцију дружења подржао је и Српски савез за рекреативни спорт особа са инвалидитетом.

Остале вести из ове категорије