Магазин Дани

Друштво

Изложба ситних животиња изазвала велико интересовање

Маријана Толимир | 2. децембар 2019. | 13:28 | Друштво

Изложба ситних животиња изазвала велико интересовање

Лјубитељи ситних животиња протеклог викенда могли су да уживају у јоš једној изложби која је одржана у наšем граду. Осим већ познатих врста, било је оних које се ретко могу видети.

Голубови, папагаји, канаринци, али и друге врсте птица, као и кунићи. Међутим, новина ове године је одељак тераристике и акваристике, а највећу пажњу, нарочито деце, изазвале су веверице. Узгајивач пругастих веверица, Габор Поšа, каже да се случајно заљубио у ове животиње када је пре 15 година купио један пар. Додаје да су погодне за кућног љубимца и да се лако припитоме.

Највиšе је, као и увек, било гулубова и то суботичке расе.  Владо Нимчевић,који се узгојем бави готово три деценије, за овај хоби каже да је посебан и да му је у животу донео мноšтво познанстава и поручује младима да се одлуче за голубарство.

Из Удружења одгајивача ситних животиња Суботице кажу да су задовољни одзивом излагача, а екпоната је стигло виšе него šто су очекивали – преко 2.000. Председник Удружења, Мирко Милинков, који је и сам голубар, каже да су ове птице управо карактеристичне за Суботицу и да сада раде на томе да три расе буду признате и у Европи.

Ово  је 35. по реду Изложба ситних животиња у Суботици, а излагачи су доšли из целе Србије.

Остале вести из ове категорије