Магазин Дани

Друштво

После празника – поврће и воће

Санела Симеуновић | 17. јануар 2025. | 13:49 | Друштво

После празника – поврће и воће

За већину суграђана, осим оних који обележавају славе, време празника, па тако и припреме богате празничне трпезе је прошло. Но, како се и мимо тог периода мора јести, проверили смо шта се то ових дана на пијаци највише пазари. И продавци и купци слажу се да се поврће и воће највише продају, односно купују.

- Цене су мање више сличне као и у време празника. Имам ту пар тезги са којих узимам воће и поврће, где је квалитетно. То су карфиол, броколи и слично – каже једна суграђанка, док друга додаје – Цене су веће у односу на прошлу годину, купујем воће и оно што сада има, то су купус, цвекла и паприке које су сада јако скупе.

Од свежег поврћа највише се купује кромпир, цена зависи да ли се узима на килу или джакове. Када се узима на джак цена је од 70 динара, када је то по килограму, онда је 100, каже продавачица на пијаци, Естика Ћуро. После тога највише се пазаре бели лук, першун, шаргарепа.

- Цена лука је када се купује на джак 50, док је овако од 60 до 80 динара, карфиол кошта 130 динара по килограму, спанаћ је 300 динара по килограму, а купус 130 динара. Першун кошта 200 динара, свежа цвекла је 80 динара по килограму. У понуди имам и рен у тегли, који кошта 450 динара.

На пијаци се у понуди налази и зимница. Кисели купус кошта 300 динара, цвекла, мешана туршија, паприка су 500 динара по килограму, карфиол је 700, и људи све узимају, закључује продавачица на пијаци, Манда Колар.

Остале вести из ове категорије