Магазин Дани

Пољопривреда

Град расписао други круг надметања за државну земљу

Санда Милеуснић Николић | 12. април 2023. | 10:27 | Пољопривреда

Град расписао други круг надметања за државну земљу

У току је други круг јавног надметања за закуп пољопривредног земљишта у државној својини, који ће бити отворен до 20.априла. Из локалне самоуправе поручују да су у питању углавном парцеле лошијег квалитета, али је и цена закупа нижа у односу на први круг лицитација.

Огласом је понуђено 1037 хектара државне земље, пољопривредници лицитирају онлајн, а како се ради о мањим парцелама, очекује се да ће се јавити они чије се парцеле граниче са понуђенима због укрупњавања обрадивог земљишта.

Земљиште се издаје на период од годину дана, а за разлику од првог круга надметања, када је излицитирано 46 хектара, цена је сада за 40 одсто нижа.

Очекивања су да ће се у другом кругу излицитирати још мање него у првом, па ће од око 11.000 хектара државне земље у суботичком атару 1000 остати неискориштено. За те разуђене парцеле лошијег квалитета које су годинама неиздате Град има други план.

Детаљније информације о условима надметања доступне су на сајту локалне самоуправе, као и Управе за пољопривредно земљиште.

Остале вести из ове категорије