Магазин Дани

Друштво

Петра Савић ученица из Чантавира ниже награде из српског језика

Санела Симеуновић | 1. јун 2023. | 10:36 | Друштво

Петра Савић ученица из Чантавира ниже награде из српског језика

Петра Савић, ученица седмог разреда ОШ „Хуњади Јанош” из Чантавира једини је ђак у округу који је освојио шест диплома на такмичењима из предмета Српски језик и књижевност. Петра је освојила три награде из такмичења у граматици, као и три из књижевности.

Амбициозна Петра Савић иако тек 7.разред основне школе, у својој колекцији има низ диплома за изузетне успехе и то не само из српског језика, већ и математике и географије. На такмичења иде од петог разреда, а убедљиво најбољи успех ове године остварила је управо из српског језика и књижевности. Припреме су мало биле теже за књижевност, у односу на граматику, што је управо чини и занимљивијом, истиче Петра.

Петра говори још немачки и енглески језик, мађарски разуме, а има жељу да научи још италијански и шпански. Како каже, језик је основа свега.

Награде су освојене на општинским и окружним, као и републичким такмичењима, треће место у Тршићу, као и треће место у Сремским Карловцима. Како објашњава професорица српског језика и књижевности, Катарина Фаћол, важно је да ученици учествују на такмичењима како због развијања додатних знања из одређене области, тако и због развијања дисциплине, која је неопхода уз таленат.

Петра планира да учествује и следеће године на такмичењима, а осим из српског језика и књижевности, жели да иде и на такмичење из математике. По завршетку основне школе жели да упише Гимназију у Суботици.

Остале вести из ове категорије