Магазин Дани

Друштво

Мишеви у вртићу?

Санда Милеуснић Николић | 1. јун 2023. | 11:50 | Друштво

Мишеви у вртићу?

Нашој редакцији обратили су се забринути родитељи чија деца похађају вртић „Полетарац“ јер су се у вртићу појавили мишеви. Поводом овог инцидента разговарали смо и са управом Предшколске установе „Наша радост“, где тврде да су мишеви у вртић доспели у житарицама које су саставни део рада са децом, те истичу да је проблем решен након дератизације.

У вртићу „Полетарац“ у Матије Гупца пре пар дана појавили су се глодари - родитељи тврде да је објекат пун и живих и мртвих мишева, те да је вода загађена њиховим фекалијама. Такође су забринути да ће се поразбољевати и наводе да је једно дете добило инфекцију очију, а једно загризло кесицу мишомора. Из рукодства ПУ „Наша радост“ проблем не негирају и напомињу да се десило оно чега су се прибојавали, јер је новим системом образовања деце у предшколским установама предвиђено да се користе житарице и плодови са њива у раду са децом, па су се у објектима налазили кукуруз, сунцокрет, лешници, кестење.

Када је исправност воде у питању, саговорник наводи да се сви објекти снабдевају из градског водовода, те да се раде периодичне контроле квалитета. На последњем узорку установљено је да вода није у потпуности исправна за пиће.

Војнић напомиње и да ће се током следеће недеље радити комплетна дезинфекција вртића, те истиче да је ПУ „Наша радост“ у овом случају поступила по протоколима о безбедности деце у вртићу.

Остале вести из ове категорије