Магазин Дани

Туризам

Одржана традиционална „Пасуљијада” у Таванкуту

Санела Симеуновић | 28. август 2023. | 11:42 | Туризам

Одржана традиционална „Пасуљијада” у Таванкуту

„Пасуљијаду” у Таванкуту, која је окупила око 30 екипа, организовао јен Фудбалски клуб „Таванкут”, који је од продаје порција прикупљао средства за потребе клуба, односно побољшање услова рада и скорији поврат на стазе старе славе, кажу организатори.

Било лето, било зима, за пасуљ времена се увек има – уз овај мото и на јаком августовском сунцу, екипе које су учествовале на таванкутској „Пасуљијади” укрстиле су своје кутлаче, али и користиле „тајне” зачине. Наша екипа је покушала да открије неки од њих.

„Пасуљијада” има за циљ, пре свега, да окупи људе, да се друже.

– Желимо да наставимо ову традицију, циљ нам је дружење, да се људи друже, опусте, то нам је циљ. Екипа има преко 30 пријављених, неки су отлазали у последњи моменат, било би можда и 40. Јако је велики одзив, прошли пут је било због времена мање – каже Игор Скендеровић, један од организатора испред ФК „Таванкут”.

„Пасуљијада”, која је одржана 26. пут, поред великог броја такмичара, наишла је и на велики одзив посетилаца, који су, упркос врућини, уживали у омиљеном гастрономском специјалитету на овим просторима.

Остале вести из ове категорије