Магазин Дани

Хроника

Наставља се акција полиције – током викенда пронађено више од 300 миграната

Санда Милеуснић Николић | 6. новембар 2023. | 11:42 | Хроника

Наставља се акција полиције – током викенда пронађено више од 300 миграната

Током седмодневне опсежне акције на сузбијању ирегуларних миграција, припадници Министарства унутрашњих послова спречили су око 3.400 ирегуларних миграната који су се крили у пограничним појасевима да кријумчарским каналима дођу до земаља Европске уније. У наставку акције, током протеклог викенда, полиција је пронашла још 344 мигранта, те одређену количину оружја. Контролисано је и 55 објеката и више од 8.000 возила, а против 23 особе поднете су прекршајне пријаве из Закона о странцима, док ће против три особе бити поднете кривичне пријаве због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

„Истичем да су у ову акцију укључени сви ресурси и све јединице Министарства унутрашњих послова – Жандармерија, Специјална антитерористичка јединица, Антитерористичка група Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката, Управа за технику, Управа криминалистичке полиције, Управа граничне полиције, Управа саобраћајне полиције, и сви на свој начин дајемо допринос како бисмо овај задатак извршили до краја“, нагласио је генерал Дејан Луковић, помоћник директора полиције и додао да Министарство унутрашњих послова наставља даљи рад, те да је у току једна опсежна акција.

„Пре сат времена смо пронашли једно лице које је из једне организоване групе кријумчара и оно ће бити предмет даље обраде, односно настављамо даљи рад са њим на лоцирању осталих група које се баве овим недозвољеним радњама. Такође, у току дана смо пронашли два мигранта у једном објекту, а услуге смештаја је пружала једна породица која ће бити процесуирана у складу са законом“, нагласио је Луковић.

фотографија: МУП

Остале вести из ове категорије