Магазин Дани

Привреда

На Сајму запошљавања око 400 слободних радних места

Санда Милеуснић Николић | 5. април 2024. | 09:34 | Привреда

На Сајму запошљавања око 400 слободних радних места

У просторијама суботичке филијале Националне службе за запошљавање ће се у петак 12.априла одржати Сајам запошљавања. Незапослена лица и она која траже промену запослења моћи ће да конкуришу код 27 послодаваца.

Послодавци су исказали потребу за око 400 радних места, на која ће заинтересовани моћи на конкуришу током преподнева следећег петка, од 10 до 13 часова. Тражени су различити образовни профили као и степени стручне спреме, наводе из суботичке филијале.

„Можемо рећи да се траже као и свих осталих година шивачи, металоглодачи, бравари, административни радници, хемијски техничари, машински техничари, трговци, наравно биће понуда и за оне високом и вишом стручном спремом из области машинства, електротехнике, хемије итд“ – рекла је начелница Одељења за посредовање у запошљавању и планирање каријере, Тијана Керлета.

Саговорница напомиње да је Сајам запошљавања једна од мера активне политике запошљавања која је показала веома добре ефекте. На евиденцији Националне службе за запошљавање тренутно је 6.203 лица са територије Суботице, од чега је 3.266 жена.

„Што се тиче неке статистике и запошљавања након Сајма, у принципу се око 40 одсто људи запосли након Сајма у неком периоду од шест месеци. Не позивамо само лица која су незапослена, већ и она која траже промену запослења, јер сматрамо да је ово јединствена прилика да на једном месту упознају 27 послодаваца и представе своје квалификације, своје вештине и на тај начин побољшају своје могућности за запошљавање.“

Заинтересована лица би на Сајам требало да понесу што више радних биографија, како би могли да конкуришу код више послодаваца, саветује Керлета.

Остале вести из ове категорије