Магазин Дани

Привреда

Одржан још један Сајам запошљавања

Санда Милеуснић Николић | 12. април 2024. | 10:36 | Привреда

Одржан још један Сајам запошљавања

У просторијама суботичке филијале Националне службе за запошљавање организован је још један Сајам запошљавања, први у овој години. Интересовање незапослених и оних који траже промену занимања било је изузетно велико, а на лицу места су имали прилику да конкуришу код 27 послодаваца, за неко од око 400 понуђених радних места.

Евиденција Националне службе за запошљавање показује да је у Суботици тренутно око 6.200 незапослених лица. У потрази за запослењем њих неколико стотина данас се упутило у филијалу у Јована Микића. Они са којима смо разговарали кажу нам да су спремни и да промене струку уколико нема потражње за њиховим занимањем.

„Нисам дуго без посла, радио сам као обућар, па сам дошао да видим да ли има нешто. Било где, само да ми одговара посао “ – каже Драган Косановић, док Илдико Ковач додаје – „Без посла сам извесно време, верујем да ћу добити сада посао. По струци сам кројач конфекционар.“

На Сајму је учешће узело 27 послодаваца, међу којима и недавно основана фирма „Варга водовод и грејање“. Кажу, код радника пре свега траже вољу за радом, а остало све може да се научи.

„Тренутно шесторо радника примамо у радни однос, од којих су двојица електричара, двојица монтера соларних система и двојица монтера клима уређаја. Први пут смо на Сајму, фирма је иначе јако млада, свега шест месеци смо на тржишту. Први утисак је да је веома тешко наћи квалитетну радну снагу“ – наводи власник фирме Ласло Варга.

Из Националне службе за запошљавање напомињу да је Сајам одлична прилика да се незапослена лица у непосредном контакту представе послодавцима, предају радну биографију и да се на лицу места договоре о условима за запошљавање.

„Оно што је исказано као потреба су као и сваке године оператери у производњи, бравари, електричари, трговци, административни радници, машинска и електро струка у средњем и високом образовању, радници у кол центру, затим како крећу сезонски радови траже се грађевински радници и радници у угоститељству, конобари, кувари, бармени, тражени су и агенти осигурања, тако да имамо заиста широк спектар образовних профила“ – истакла је в.д. директора филијале, Верица Вујадиновић.

Сајам су посетили и ученици завршних разреда четири суботичке средње школе.

Остале вести из ове категорије