Магазин Дани

Политика

Анамарија Вичек из СВМ-а кандидаткиња за Европски парламент

Маријана Толимир | 19. април 2024. | 10:21 | Политика

Анамарија Вичек из СВМ-а кандидаткиња за Европски парламент

Анамарија Вичек, потпредседница Савеза војвођанских Мађара, кандидаткиња је на листи коалиције ФИДЕС-КДНП на изборима за Европски парламент који ће се одржати 9. јуна. Из ове странке позивају све држављане Србије који имају и мађарско држављанство да се региструју за гласање до 15. маја, уколико то до сада нису учинили. Као и до сада, гласаће се путем писма која ће стизати на адресе бирача од 20. маја, након чега ће они моћи да гласају све до 9. јуна.

Савез војвођанских Мађара по трећи пут има свог кандидата на листи ФИДЕС-а, у претходна два мандата то је био Андор Дели, а како је Вичек позиционирана на осмом месту, пролазност је и овај пут загарантована. То је добро не само за војвођанске Мађаре, већ читаву Републику Србију, поручио је председник СВМ-а, др Балинт Пастор.

„Како нападају Мађарску у Европском парламенту, тако нападају и Србију и веома је значајно да један аутентични представник Србије са листе ФИДЕС-а, у претходним мандатима Андор Дели, у будућности Анамарија Вичек, може непосредно да одговара на те нападе и да заступа интересе не само војвођанских Мађара већ и Републике Србије,“ навео је Пастор.

Питања која ће предстваница СВМ-а заговарати у Европском парламенту јесте антиратна политика и окончање рата у Украјини, као и окончање мигрантске кризе, али и подршкс Србији на путу евроинтеграција, рекла је Вичек.

Осим о изборима за Европски парламент, на конференцији за медије било је речи и о предстојећим локалним изборима, а како је навео председник Савеза војвођанских Мађара, циљ те странке је да у наредних неколико недеља представи грађанима резултате у протекле четири године, каои да у оним општинама где имају председнике општина те функције и сачувају и остваре што бољи резултат. Као и до сада, на изборима ће наступати самостално, додао је Пастор.

Остале вести из ове категорије