Магазин Дани

Туризам

Смештајни капацитети за празнике готово пуни

Санда Милеуснић Николић | 30. април 2024. | 07:48 | Туризам

Смештајни капацитети за празнике готово пуни

Палић и ове године привлачи велики број посетилаца који ће тамо провести Првомајски уранак, смештајни капацитети готово да су попуњени, а очекује се да ће уз језеро 1. и 2. маја боравити више десетина хиљада људи. Из градске Туристичке организације поручују да је приметно велико интересовање туриста, те да се ове године предвиђа повећање броја ноћења за десетак одсто.

Првомајски уранак ће ове године трајати два дана, а посетиоце очекују вашар, луна парк, програм у Зоолошком врту, Авантура парк, као и по први пут аква парк. Смештајни капацитети на Палићу готово да су у потпуности попуњени, док у граду још увек може да се нађе кревет у хотелском смештају, кажу из Туристичке организације.

„Ове године на руку иде нама свима и угоститељима то што су празници спојени, тако да очекујемо више десетина хиљада људи, праве процене ћемо имати од МУП-а када се заврше комплетни празници, али више десетина хиљада људи се очекује да ће посетити Палић ове године“ – наводи Нешо Радуловић.

Суботица и Палић једна су од најпопуларнијих дестинација за првомајске празнике коју посећују махом домаћи туристи, али и они из региона, пре свега суседне Мађарске.

„Очекују се туристи највише из Србије, наравно и Суботичани на Палићу, такође и из региона за првомајске празнике имати такође домаће туристе, тако да је попуњеност потпуна на Палићу.“

Туристички инфо центри ће током два дана празника радити продужено, напомиње Радуловић, на Палићу од 10 до 18 часова, а испод Градске куће од 9 до 17 часова.

„Припремили смо за наше суграђане и за све друге посетиоце бесплатне пешачке туре, које ће се на Палићу одржавати од 17 часова и 1. и 2.маја, у граду ће такође бити бесплатне пешачке туре и почињаће у 12 часова код Плаве фонтане.“

Туристичка сезона је на нашој дестинацији већ одлично кренула, пројекције су да је од марта број ноћења повећан за 10 до 12 одсто, па се верује да ће година бити успешнија него претходна. У наш град највише долазе Пољаци и Немци, али ту су и Руси, Шпанци, Чеси, Словаци, као и гости из суседних држава.

Остале вести из ове категорије