Магазин Дани

Култура

Извођачи традиционалне народне музике овог викенда на Палићу

Санда Милеуснић Николић | 22. мај 2024. | 11:43 | Култура

Извођачи традиционалне народне музике овог викенда на Палићу

Музички фестивал „Фолк мусиц фест“ биће одржан током викенда, 25. и 26. маја на Палићу, на Великој тераси. Јубиларно десето издање фестивала публици доноси наступе најпознатијих извођача традиционалне народне музике са ових простора. Програм ће у суботу отворити домаћин, "Јухас оркестар", а фестивал у недељу затвара концерт Звонка Богдана на Летњој позорници. Организатор фестивала је Удружење грађана „Јухасок“ уз подршку предузећа „Парк Палић“.

„Главни концерт на Великој тераси ће дати оркестар „Фокош“ из Бечеја, они су веома популарни и у Војводини и у целом Карпатском басену. После ових концерата публику усмеравамо ка Летњој позорници, где је гала концерт Звонка Богдана и његовог великог тамбурашког оркестра“ – наводи Габор Јухас, председник Удружења грађана „Јухасок“.

„Када је реч о тамбури, када се говори о тамбурашкој музици, онда неизоставни печат и темељ тамбурашке музике за нас тамбураше, а сигурно и за слушатеље јесте лик и дело Звонка Богдан“ – додао је Никола Јарамазовић, учесник „Фолк мусиц фест-а“.

Остале вести из ове категорије