Магазин Дани

Пољопривреда

Почео је преглед ватрогасних апарата и радних машина, одзив добар

Силвиа Мартиновић | 23. мај 2024. | 08:47 | Пољопривреда

Почео је преглед ватрогасних апарата и радних машина, одзив добар

Почео је преглед ватрогасних апарата и радних машина које учествују у жетви, а припадници неколико добровољних ватрогасних друштава ће до почетка жетве обилазити газдинства и издавати уверења да је механизација прошла контролу. Осим што им без тог папира прети плаћање казне, неисправан комбајн или трактор могу изазвати варничење, па се пољопривредницима саветује да преглед ураде на време, кажу ватрогасци.

Бајмочанин Јожеф Граца има пуне руке посла на њиви, али како каже, било му је изузетно важно да своје противпожарне апарате донесе на проверу у просторије Добровољног ватрогасног друштва.

- Ја још нисам имао такав случај, али знам колеге који су имали огромну штету због пожара. Зато је важно да се противпожарни апарати и сва механизација прегледа.

Добровољно ватрогасно друштво „Бајмок“ је од уторка проверило неколико стотина комбајна и трактора, због чега кажу да је одзив одличан.

- Прошле године нисмо имали ниједан пожар, ја мислим да ће и ове године бити тако. Пољопривредници схватају озбиљно све ово, јер су машине јако скупе, а иако је осигурано, ако је до пожара дошло због њихове грешке, штета им неће бити плаћена - објашњава Јожеф Шиндрић, председник ДВД "Бајмок".

Возила над којима је извршена прописана контрола ће добити налепницу. Уколико немају важећу налепницу на машинама, пољопривредницима прети казна од надлежне инспекције приликом контроле. Осим ДВД „Бајмок“, преглед механизације по унапред утврђеном распореду раде и ДВД „Матица“ из Суботице, ДВД „Стари Жедник“, ДВД „Чантавир“ и ДВД „Таванкут“.

Остале вести из ове категорије