Магазин Дани

Култура

Мјузикл „Замишљена репортажа” 14.јуна на сцени Јадран

Санела Симеуновић | 10. јун 2024. | 11:41 | Култура

Мјузикл „Замишљена репортажа” 14.јуна на сцени Јадран

Премијера мјузикла „Замишљена репортажа”, Драме на мађарском језику, у режији Јожефа Бала одиграће се 14.јуна на сцени Јадран са почетком у 19.30 часова. Премијера у Мађарској одиграна је пре више од 50 година, а тема је још увек актуелна. Постоји много разлога због чега је баш овај комад на нашем репертоару, објашњава уметнички директор Драме на мађарском језику, Валентин Венцел.

-Постоји пакет разлога због којих смо овај митски комад поставили на репертоар. Он би се могао сажети тако, да смо кроз овај пројекат покушали сагледати границе, могућности нашега ансамбла. Који је наш максимум овога тренутка, који су наши капацитети? По питању стваралаштва, организационо - техничких капацитета, као и финансијских питања- каже уметнички директор Драме на мађарском језику, Валентин Венцел.

-Ја сам водећи лик, лик се зове Јошка и има супругу Естер. Између њих нешто не ваља, Естер је име персијског порекла, значи звезда. Сви смо имали звезду на небу, и одједном ње више нема, али увек је звезда крива за наше кривице, е то је Јожефова проблемтика у престави- објашњава глумац, Андор Ковач Немеш.

Остале вести из ове категорије