Магазин Дани

Спорт

Бесплатни тренинзи током лета за ђаке на више локација

Санела Симеуновић | 11. јун 2024. | 10:59 | Спорт

Бесплатни тренинзи током лета за ђаке на више локација

Током летњег распуста сви заинтересовани ђаци имаће могућност да се бесплатно баве спортом и упознају са спортским гранама у нашем граду, захваљујући пројекту „Како провести распуст”. У оквиру пројекта у неколико спортских клубова у граду и околини, биће организовани бесплатни тренинзи и могућност упознавања са разним спортским дисциплинама.

Према речима организатора контакт телефони клубова биће подељени школама, како би из образовних установа даље информације проследили заинтересованој деци, која потом позивају жељене клубове и договарају остале детаље. У овом програму учествује 18 спортских клубова. Сви заинтересовани имаће прилику да се упознају и испробају у разним дисциплинама и учествују између осталог у школи тениса, кошарке за девојчице, школи карате-а за децу, школи ролера за децу, као и школи самоодбране, стрељаштва, и другим дисциплинама.

-Спортски савез ће правити школицу спорта на Палићу, клуб „Палић” са школом једрења, шаховски клуб „Шах Арт”, стонотениски клуб „Спартак”, Ултиматефигхтер Спартак, школа хокеја на трави, бициклизам, школа јахања, амерички фудбал у Бајмоку, гимнастика за дечаке - каже генерални секретар Спортског савеза града Суботице, Дејан Вуковић.

Циљ је да се деци што више приближи спорт. Такође, да се она упознају са доступним спортским дисциплинама које се негују у нашем граду.

-Користим прилику да вас подсетим да је Суботица за 2024.годину проглашена за Европски град спорта, Комисија је ставила акценат на младе, те смо желели и ми да се прикључимо. Овом акцијом дајемо допринос промоцији спорта, здравог живота и томе да деца активно проведу распуст- истиче члан ГВ задужена за спорт и омладину, Наташа Алексић

Пројекат се реализује у сарадњи Града Суботице, Спортског савеза града Суботице и суботичких спортских клубова.

Остале вести из ове категорије