Магазин Дани

Друштво

Први скуп „Дани др Светомира Бојанина“ на Палићу

Санда Милеуснић Николић | 13. јун 2024. | 11:07 | Друштво

Први скуп  „Дани др Светомира Бојанина“ на Палићу

На Палићу ће се 14. и 15. јуна одржати први стручно-научни скуп „Дани др Светомира Бојанина“ у организацији суботичке истоимене школе. Професор Бојанин преминуо је почетком године, а био је један од најпознатијих српских дечјих неуропсихијатара, један од утемељивача неуропсихологије развојног доба, као и редукције психомоторике, модела по којима ОИСШ „Др Светомир Бојанин“ ради и по којима је позната. Скуп ће се одржати у конгресној сали Мале гостионе, а организатори најављују долазак великог броја стручњака који ради са децом са сметњама у развоју.

„Заиста један велики човек, по њему наша школа носи име, и мислимо да је то једна од најмањих ствари коју можемо да учинимо њему у част. На скупу је учешће узело преко 200 учесника из преко 15 градова из читаве Србије, имамо и госте из Републике Српске, из Бања Луке. То су учесници из разних области – дефектолошких наука, социјалне заштите, медицинских наука, тако да је скуп заиста организован на једном високом нивоу“ – поручио је директор ОИСШ ,,Др Светомир Бојанин“, Миодраг Станков.

„Целокупни научно-стручни скуп подељен је на три тематске области, којима се и сам професор Бојанин за живота бавио, а то су рани развој и рана интервенција, врло актуелна тема данас у Србији, третман покретом и школа као болест, што је уједно и наслов књиге професора Бојанина о изазовима које савремено школовање носи са собом“ – додао је помоћник директора, Борис Живков.

Остале вести из ове категорије