Магазин Дани

Култура

Летње радионице за децу у Градској библиотеци

Силвиа Мартиновић | 1. јул 2024. | 09:36 | Култура

Летње радионице за децу у Градској библиотеци

Дечје одељење Градске библиотеке организовало је бесплатне креативне радионице за децу предшколског узраста и ученике нижих разреда основне школе, које су почеле данас, а трају до краја недеље.

С обзиром на велике врућине, деца су током прве радионице имала прилику да направе лепезу у облику лубенице, а при том и да попричају о томе шта ће читати током летњег распуста.

Сличне радионице се организују и током летњих и током зимских распуста у Градској библиотеци, а циљ је да се деца у библиотеци осећају као код куће, и да нађу неко штиво по својој мери - објашњава Бернардица Иванковић, библиотекарска саветница.

- Током лета многа деца немају могућност отићи на море или да посете неког, а од силне досаде које можда имају, треба им пружити неке садржаје, кративне, интересантне, које ће их прво обогатити и оплеменити, и опотпунити њихово време. Књига, као таква, може пружити разне идеје и могућности, већине ствари које овде радимо повезујемо са неким песмама, текстовима, причама, па успут, кроз ове креативне радионице, потичемо и развијамо и љубав према књизи и читању.

Деца ће током пет дана правити занимљиве честитке, разгледнице, а све што направе моћи ће да носе кући.

Остале вести из ове категорије