Магазин Дани

Друштво

Велико интересовање студената за упис Правног факултета за привреду и правосуђе

Санда Милеуснић Николић | 8. јул 2024. | 12:05 | Друштво

Велико интересовање студената за упис Правног факултета за привреду и правосуђе

На Правном факултету за привреду и правосуђе, Високошколска јединица у Суботици, одржан је пријемни испит за упис нове генерације студената на основне академске студије. Са факултета истичу да су акредитовани за упис 75 студената, као и да су задовољни одзивом кандидата.

Високошколска јединица Правног факултета за привреду и правосуђе у Суботици акредитована је 2013.године, а ове године уписује дванаесту генерацију студената. Интересовање за полагање пријемног испита било је велико, а једна од кандидаткиња, Невена Боровић из Бајмока, каже да је приликом избора факултета осим склоности ка правним наукама пресудила и чињеница да ће студирати код куће.

„Одлучила сам се да упишем овај факултет највише из разлога што смо у средњој школи имали право, свидело ми се, просто хтела сам будем судија или адвокат када све то завршим“ – каже Невена.

У Суботици постоји могућност студирања смера опште право, а након завршетка студија и добијања дипломе стичу звање дипломирани правник.

„Интерес младих за упис на наш факултет је евидентан из године у годину, тако и ове школске године, Током првог уписног рока готово је попуњен број слободних места. Наши дипломци стичу широк спектар занимања, могу да се запосле у јавном тужилаштву, у суду, у адвокатури, у разним привредним субјетима“ – додаје студенткиња треће године, Николина Граховац.

У првом уписном року остало је неколико слободних места, па они који желе да студирају право у Суботици могу да конкуришу и у другом уписном року.

Остале вести из ове категорије